Over ons

Wie & waarom

Astrid Aalderink

In 2018 kwam ik bij toeval – surfend op internet – in contact met de 3Principes. Er resoneerde direct iets. Achteraf gezien niet vreemd als je beseft dat de 3Principes allesomvattend zijn. Ze beschrijven hoe elke menselijke ervaring tot stand komt. En wat onze ware natuur daarachter is. Van die ware natuur zijn de meesten van ons hier en nu (gevoelsmatig) ver afgedwaald. 

Voor menigeen komt het neer op een dagelijkse struggle. Op overleven in plaats van leven. 

Op die 3Principes kon ik niet zomaar de vinger leggen. Maar er was ‘iets’ dat mijn hart sneller deed kloppen. Ik wist dat ik me in deze richting moest begeven. Wilde niets liever dan dat. 

Alsof je lange tijd verdwaald bent. Mooie en minder mooie dingen meemaakt. Maar eigenlijk maar één ding wilt; terug naar huis! Dat er dan iemand langskomt die je de weg wijst. “Kijk, daar staat het bord. ‘Thuis’ > die kant op. Je zag het alleen niet. Liep er steeds langs. Maar weet je, het is vlakbij. Hier net om de hoek.” Dat je denkt: “Hè? Hoe kan dit?” Terwijl je hart een sprongetje maakt.

Na lezen, luisteren, kijken over/naar de 3Principes (waaronder de lezingen van Syd Banks) besloot ik in april 2019 de 3-daagse ‘Dieper Inzicht’ bij Shift Academy te volgen. In 2020 gevolgd door de opleiding tot 3P-facilitator. Ik leerde Ineke kennen. We bewogen op een natuurlijke manier naar elkaar toe. Besloten te gaan samenwerken. Er is geen streven, er zijn geen deadlines. We delen een missie; mensen kennis laten maken met de 3Principes. Je gaat in onze blogs lezen wat het met ons deed en doet. Hoe het werkt voor iedereen. We kijken steeds opnieuw met een frisse blik. Dat is kenmerkend voor de 3Principes. Ze laten ons zien dat niets in steen gehouwen is. Elk volgend moment is er een nieuwe gedachte, een andere ervaring. Los van verleden of een geprojecteerde toekomst. Ons leven werd stukken lichter. We laten je heel graag zien hoe inzicht ook jouw leven lichter kan maken.

Ineke Gelpke

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven met veel stress en angst kwam ik toevallig in aanraking met de 3Principes. Ik werd enorm gegrepen door deze kijk op het leven en ben me er in eerste instantie uit interesse in gaan verdiepen.

Enige tijd later bleek dat met inzicht in de 3 Principes het leven voor mij gemakkelijker werd. Ik begon meer rust te ervaren. Was minder angstig. Had minder behoefte aan controle.

En dat terwijl er aan de omstandigheden niets veranderd was. En ook niet doordat ik iets gedaan had. Alleen maar door deze manier van kijken. Hierdoor werd mijn interesse in de 3Principes alleen nog maar groter.

Na eerst een paar trainingen te hebben gevolgd op het gebied van de 3Principes, heb ik de opleiding tot 3 Principles Facilitator gedaan. Daar heb ik Astrid leren kennen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in een hospice. Daarnaast vind ik het heerlijk om te praten en te schrijven over de 3Principes. En hoor en lees ik er graag over. In het verleden heb ik op de neurofysiologische functieafdeling van een ziekenhuis en ook als rouwbegeleider gewerkt.

Ik blijf het fascinerend vinden om te ervaren hoe anders het leven eruit kan gaan zien met inzicht in de 3Principes en hoeveel gemakkelijker het leven daardoor kan worden.

Dat gun ik iedereen!

Waarom Locus 3p? Waarom lichter leven door inzicht?

Locus betekent ruimte. Met inzicht in de 3 Principes kan er ruimte ontstaan waardoor het leven lichter wordt. Ruimte waardoor je hoofd leger wordt. Ruimte om op een andere manier naar je ervaringen en naar jezelf te kijken. Ruimte om te ontdekken wat je ware natuur is.

Wij willen mensen kennis laten maken met de 3Principes. We laten je heel graag zien hoe inzicht ook jouw leven lichter kan maken. 

We hopen je met onze blogs en gedichten te inspireren. We kunnen ons echter ook goed voorstellen dat ze vragen bij je oproepen.  Of weerstand.

Reacties in de trant van: “Ja, maar dat dan?”, of “Bij mij werkt het anders”, of “Ik ben nou eenmaal zo”, of “Zij hebben niet meegemaakt wat ik heb meegemaakt”, of “Ik heb al zoveel geprobeerd, dit werkt vast ook niet”, of “Zo gemakkelijk kan het niet zijn”, of “Dat is mij te zweverig”.

Allemaal hele begrijpelijke reacties. Omdat deze manier van kijken zó anders is dan we gewend zijn en van jongs af aan geleerd hebben om te doen. Wij gaan hier graag met je over in gesprek!

Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Dat kan door een reactie op de site te plaatsen onder een blog/gedicht of door ons te e-mailen:

welkom@locus3p.nl

astrid@locus3p.nl

ineke@locus3p.nl